Też potwierdzam że nic nie trzeba programować. To jest tak zwane plug and play Efekt super dużo lepszy niże same żarówki LED.
Podświetlanie tablicy rejestracyjnej LED
Zwiń
X
-
w tych z wieloma ledami światło się lepiej rozprasza i efekt jest lepszy. 24 led na jedną lampkę robi swoje.Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Chcę zmienić sobie podświetlenie tablicy rejestracyjnej, po przeczytaniu tego tematu postanowiłem zainwestować i zakupiłem na allegro takie oto lampki
Czy ktoś może to już montował? Za diabła nie wiem gdzie mają wylądować te "czarne pudełeczka" czy one gdzieś wejdą po wymontowaniu ori oświetlenia. Wpycha się je do dziury a potem lampkę? Ktoś wie?
Komentarz
-
-
nie szło kupić czegoś oryginalnego?
choćby http://www.carsystems.pl/license-pla...-x2,id366.htmlPozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueznie szło kupić czegoś oryginalnego?
choćby http://www.carsystems.pl/license-pla...-x2,id366.html
Kupiłem to bo ktoś już polecał te lady w tym wątku, tylko zaciekwiły mnie te "pudełeczka" tzn sposób ich montażu.
Komentarz
-
-
Ja założyłem te od Passata (3AF943021A).
Są wystarczające. Świecą jasno ale nie WALĄ po oczach jak na jakiejś dyskotece - po prostu w sam raz.
Allllllllle wcześniej było pykniete VCDCem (przez Enriqueza) jako LEDy z tyłu.
Fotka z ledami zrobiona z flashem - trochę zniekształca po odbłysku od rejestracji.O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KulfonPżeby się nie tłukły podczas jazdy...
Zamieszczone przez S-3czy one gdzieś wejdą po wymontowaniu ori oświetlenia. Wpycha się je do dziury a potem lampkę? Ktoś wie?O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kylo76Zamieszczone przez KulfonPżeby się nie tłukły podczas jazdy...
Zamieszczone przez S-3czy one gdzieś wejdą po wymontowaniu ori oświetlenia. Wpycha się je do dziury a potem lampkę? Ktoś wie?
Komentarz
-
-
Zamontowałem u siebie dwie lampki led Hella (ori vw) 3AF943021A.
Po zakodowaniu, musiałem zmniejszyć moc świecenia ze 100% na 50%.
Diody ograniczone do 50% mocy.
Jasność zmieniłem przy pomocy vcds:
09 - Cent. elec.
Security access - 16
podać kod 31347
Adaptation - 10
(6)-Leuchte25KZL HA59-Dimmwert AB 25
Zmiana wartości 100 na 50.
Komentarz
-
-
Może ktoś podać jakiś działający link z allegro do lampek podświetlenia tablicy?
Wszystkie linki wcześniej podane nie działają, a nie chce kupić czegoś co by nie działało...
Interesują mnie tylko lampki, które nie będą pokazywać błędu oraz takie, żeby nie trzeba było zmieniać żadnego kodowania.
[ Dodano: Sro 17 Cze, 15 17:59 ]
Właśnie znalazłem dwie aukcje
1. http://allegro.pl/podswietlenie-led-...329741908.html
2. http://allegro.pl/podswietlenie-led-...085997288.html
Które będą lepsze, bo w sumie na każdej z tych aukcji są inne lampki?
Czy ktoś z Was ma właśnie takie?
nie wiem co wybraćOCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
-
Mam te pierwsze i są ok.
Była - Octavia 1 1.9 TDI 90KM Przebiegła 240KKM. Średnio 20KKM rocznie (12 lat)
Jest - Octavia 3 Elegance 1.4 TSI 103KW(140KM)(6)(szary metal)+ amazing+dynamic(kiera wielofunkc.)+chrom+drive setup+areo+maxi-dot kolor+gsm+life plus+alarm + masę duperelek
Moja szara myszka - Octavia 3
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...303773#1303773
Komentarz
-
-
Na początku chciałbym się przywitać. Na tym forum jest to mój pierwszy post gdyż od 01.07.2015 dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy Octavia RS.
A więc witam serdecznie wszystkich forumowiczów OCP i przechodzę do rzeczy.
Posiadam VCDS 14.10 i chciałbym zakodować oświetlenie tablicy rozdzielczej na Led, a ściśle to ja przyciemnić.
Nie pytam jakie kody, security itp. bo to jest wszystko opisane. Nigdy wcześniej nie kodowałem nic w Grupie VAG i pytam czy ma być włączony tylko zapłon, czy zapłon i silnik. W sumie to podstawy, ale ważne by coś nie uwalić. Na co należy uważać, by czegoś nie popsuć?
Z góry dziękuję za rady i oczywiście poinformuje dokonanych efektach.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Dziękuję za szybką reakcję na mój post.
Rozumie, że robiąc według instrukcji
09 - Cent. elec.
Security access - 16
podać kod 31347
Adaptation - 10
(6)-Leuchte25KZL HA59-Dimmwert AB 25
Zmiana wartości 100 na 50 czy np. na 30 krzywdy nie zrobi.
Więcej nie mam zamiaru kombinować. Tylko to co jest już sprawdzone.
... a jeszcze jedno zasadnicze pytanie. Gdzie szukać gniazda diagnostycznego?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KASAGniazdo znajduje się po stronie kierownicy, pod deską rozdzielczą. Wyczujesz palcami lub zerknij od spodu.
A może źle szukałem? Jakieś sugestie?
Komentarz
-
-
Gniazdo diagnostyczne odnalezione!
W Irlandczyku jest też pod kierownica. Lekko w prawo koło lampki oświetlającej skarpetki.
Wczoraj wieczorem musiałem być padnięty skoro go nie widziałem :roll:
[ Dodano: Pią 17 Lip, 15 16:25 ]
No i adaptacja podświetlania tablicy rejestracyjnej ukończona. Poszło jak po maśle
Sterownik zakodowany na LED i przyciemnione do 50 jednostek.
Polecam każdemu. Blacha ładnie równomiernie oświetlona i wygląda bardziej rasowo niż ze standardowymi "świeczkami".
Podziękowania dla KASA za naprowadzenie na gniazdo diagnostyczne.
Komentarz
-
-
Podpinając się do tematu proszę o wypowiedź osoby posiadające zmienione podświetlenie tablicy rej., co lepiej kupić - całe lampki za ok 80zl z alledrogo, czy wymienić same żarówki na LEDy, które są sporo tańsze, jednak nie wiem czy podświetlają dostatecznie? Pomijam oczywiśtą kwestie kodowania Pozdrawiam i oicze na pomoc w podjęciu decyzji.
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz